Halloweenská krabička je tu!

Úvod

Zakoupili jste si naší kreativní halloweenskou krabičku, jeden z našich balíčků nebo nad jejich koupí zátím uvažujete? V následujícím článku najdete popisky, fotografie, návody a tipy na sestavení jednotlivých dekorací.

DSC_1700_00001

 

Přáníčka

V naší krabičce najdete tři základy na výrobu přáníček - dva obdélníkové a jeden čtvercový. Sada samozřejmě také obsahuje obálky do kterých můžete přáníčka vložit a množství grafických elementů, kterými můžete dle své fantazie přáníčka ozdobit. Tyto dekorativní elementy jsou obrázky, vyřezané tvary, nápisy a dva obdélníky barevného papíru, které můžete dále stříhat dle potřeby. Přáníčka můžete dále dozdobit i přiloženou washi páskou.

DSC_2027_00001

Větší elementy je dobré lepit běžným tekutým či tyčinkovým lepidlem. Na menší elementy můžete ale také použít přiložené malé lepící 3D čtverečky, díky kterým vaše přáníčka získají plastický rozměr.

Na fotkách můžete vidět přáníčka, která jsme sestavili my. Elementy fungují ale jako stavebnice, ze které si můžete postavit téměř cokoliv budete chtít. Můžete vždy také kombinovat i elementy z jiných balíčků - například z balení na krabičky, girlandy či zápichy.

DSC_2007_00001   DSC_2022_00001

 

Lucerna a LED svíčka

Z balíčku pojmenovaným lucerna si s pomocí lepidla sestavíte drobnou ozdobu na váš stůl. Jelikož se jedná o výrobek z papíru, dostáváte k ní také led svíčku, kterou do ní vložíte a lucerna vám pak bude bezpečně svítit.

Lucerna se skládá ze tří kusů, které je potřeba slepit dohromady. Nejprve vezměte dva černé kusy lucerny. Tyto kusy k sobě na jednom místě slepíme ve švu, který vidíte na obrázku. Vytvoříme tak dlouhý černý pruh, který si položíme na rovný povrch.

DSC_2263_00001

Dále do vnitřní části lucerny vlepíme pauzovací papír. Opatrně naneste lepidlo na vnitřní část černých papírů. Lepidlo nemusí pokrývat černou část lucerny v jedné souvislé vrstvě. Soustřeďte se hlavně na širší části černého papíru - zejména „rámečky” nahoře dole a po stranách jednotlivých oken lucerny. Po nanesení lepidla opatrně ale přesně přiložte pauzovací papír. Pokud vám nalepený papír někde přečnívá, můžete jej případně zastřihnout.

DSC_2264_00001

Poté, co tyto slepené části zaschnou, je potřeba z našeho pruhu papíru začít tvarovat lucernu. Slepené papíry opatrně ve všech třech švech ohněte. Poté co budete s tvarem lucerny spokojeni, neneste na poslední neslepený šev lepidlo a lucernu uzavřete. Jakmile vše opět zaschne - už stačí jen vložit baterii do led svíčky, zapnout ji, vložit do lucerny a užívat si vaší nové dekorace.

DSC_2268_00001

 

Ozdoby do květináče

Tyto jednoduché ozdoby vám poslouží jako roztomilý společníci pro vaše pokojové rostliny. V tomto balíčku najdete pět špejlí a obrázky duchů, které si vybarvíte a poté na ně nalepíte. K nalepení obrázků na špejle vám poslouží buďto přiložená washi páska nebo můžete použít i jinou izolepu, nebo tekuté lepidlo.

DSC_2251_00001

Pokud vám přebývají obrázky z jiných balíčků naší krabičky, můžete i je použít na vytvoření zápichů do květináče. Stejně tak můžete přiložené duchy použít na přáníčka, ozdobu krabiček či girlandu. 

Krabičky na sladkosti

Malé krabičky na sladkosti můžete naplněné použít jako dekoraci na stůl nebo je můžete na halloween někomu darovat. Ze sady si vytvoříte sedm kusů ve čtyřech druzích. Krabičky pak dozdobíte podle fantazie drobnými výřezy. 

DSC_2152_00001

Jako první si složíme malou fialovou rakvičku, která je tvořena jedním výsekem s vyznačenými rýhami na ohyb. Postupně ohněte všechny předznačené hrany jedním směrem dovnitř, aby vám strana s puntíky zůstala jako vrchní a vytvarujte rakvičku. Slepte za pomoci tekutého nebo tyčinkového lepidla. Pouze horní část, která slouží jako otvírací víčko, ponechte bez lepidla, ta se bude jen volně zaklápět. Krabička je vhodná třeba na lentilky.

DSC_2663_00001

Další na řadě jsou krabičky ve tvaru bonbonků.  Sada obsahuje nesloženou šedivou a fialovou krabičku, obě mají vyznačené rýhy k ohnutí a vytvarování. Nejdříve si krabičku pomocí předznačených ohybů vytvarujte do bonbonu a na podélné straně slepte pomocí přečnívajícího výřezu tekutým nebo tyčinkovým lepidlem. Přitlačte a po zaschnutí přiloženou šňůrkou na jednom konci svažte pomocí mašličky. Dovnitř krabičky nasypte sladkosti a krabičku uzavřete druhou mašlí. Stejně postupujte i u druhé krabičky a na závěr dozdobte.

DSC_2151_00001

Třetím druhem krabiček jsou malé dýně, které se každá kompletují ze dvou částí.

DSC_2181_00001

Do dýně je nutné nejprve vlepit vnitřní košíček. Pro usnadnění vaší práce má na sobě lepící oboustrannou pásku, ze které již pouze stačí sejmout žlutou ochrannou vrstvu. Poté slepte jeho hrany a vlepte jej do spodní části dýně, jak je vidět na přiloženém obrázku. Takto připravenou krabičku už stačí jen naplnit, zvrchu ozdobit výřezy a nakonec svázat zeleným provázkem.

DSC_1953_00001

DSC_1959_00001

Poslední krabičkou je černý a bílý kornoutek. Opět stačí nejdříve ohnout vyznačené rýhy a poté slepit lepidlem přečnívající strany k sobě, jak vidíte níže na obrázku. Dozdobit a je to.

DSC_2186_00001

DSC_2191_00001

DSC_1961_00001

Obaly na lízátka

V tomto balíčku najdete komponenty na tři držáky na lízátka - pavoučka, ducha a netopýra. Každá tato ozdoba se skládá ze dvou stejných výřezů papíru. Tyto výřezy k sobě slepte pomocí jejich spodního švu, na který z jedné strany naneste lepidlo a přitlačte je k sobě.

DSC_2224_00001

Po zaschnutí lepidla tímto švem prostrčte tyčinku svého lízátka.

DSC_2236_00001

Papírovou ozdobu pak slepte nahoře v oblasti hlavy každé postavičky pomocí šestiúhelníkového lepícího polštářku, který najdete v tomto balíčku, a dva kusy papíru k sobě pořádně přitlačte.

DSC_2229_00001

Posledním krokem je pak uvázání mašličky, kterou přidáte na tyčinku lízátka.

DSC_2200_00001

 

Girlanda

Součástí tohoto balíčku je provázek, kolíčky a výřezy dýní, netopýrů a jednoho ducha. Z těchto komponentů si snadno slepíte girlandu, kterou si pak na vhodném místě pověsíte.

DSC_1837_00001

Nejprve si slepte dýně, která se každá skládá ze dvou kusů, jednoho menšího a jednoho většího. Menší dýni nalepte na tu větší. Pokud chcete, můžete na ní i něco přimalovat - třeba obličej. Dýni poté obraťte na druhou stranu. Do její stopky přilepte pomocí tekutého lepidla vzhůru nohama jeden kolíček. Jinými slovy, zobáček kolíčku by měl směřovat nahoru. Přitlačte kolíček a nechte zaschnout.

DSC_2106_00001

Na netopýry můžete, ale nemusíte, přilepit přiložená očka. Netopýři tak budou vypadat spíše roztomile než strašidelně. Na jejich zadní stranu pak přilepte černé kolíčky. Pokud chcete, aby váš netopýr visel vzhůru nohama, nalepte kolíček tak, aby jeho zobáček byl ve spodní (špičaté) části netopýra.

Na zadní stranu poslední ozdoby, ducha, přilepte do oblasti hlavy kolíček. Jeho zobáček by opět měl směřovat nahoru.

Po zaschnutí lepidla, můžete tyto ozdoby pověsit na šňůrku. Vaší novou girlandu můžete před pověšení také dozdobit i přiloženou washi páskou, ze které lze vytvořit malé stužky. Ustřihněte delší kousek washi pásky a přiložte ho pod černou šňůrku. Washi pásku pak přeložte napůl a přilepte k sobě. Na spodní části této stužky pak uprostřed vystřihněte malý trojúhelník, kterým jí dáte stejný tvar jako vidíte na obrázku.

DSC_1682_00001

 

Doufáme, že vám náš článek osvětlil, jak jednotlivé dekorace složit. Budeme rádi, když nás označíte ve svých výrobcích na instagramu #kreativnipranicka, kde najdete náš účet @kreativni_pranicka. Přejeme mnoho radosti při tvoření!

Zpět do obchodu